Een poes van je moes 3

Anna (midden) tijdens een picknick met de zwangere vrouw van de kok van het tehuis

Urk 4 oct 59

Lieve Annie,

We hebben woensdag middag je brief ontvangen. Ik was al bang dat we geen bericht zouden krijgen dinsdag en woensdag morgen niet maar toen was hij er toch.

Het is zondag avond. Ide is met Jaap naar de zang, Jaap gaat morgen naar Frankrijk voor een week of 5 hij vindt er niet veel aan hoor. Jan en Nank moeten vanavond naar de Dominee, dat moet nog een keer omdat ze nu niet meer naar de catechesatie gaan, ze hebben Dominee de tekst gegeven waar hij ze mee bevestigt heeft hij vond het erg mooi en wat anders. Ds heeft vanavond voor jullie in ’t buitenland gebeden eerst voor Ynze Scheffer en toen voor Broeder Visser en Annie de Vries. Mooi dat hij aan jullie dacht vindt je niet.

Mariap is hier gisteravond een tijdje geweest. Ze was blij met haar brief en zal zoo gauw mogelijk terug schrijven. Ze had ’s middags het zusje van Martje nog gesproken, ze gaat mee doen aan een correspondentie wetstrijd daar moet ze een brief voor schrijven en als ze de eerste prijs wint dan mag ze nog ik weet niet hoeveel kilometers reizen en zakgeld toe, dat leek haar wel wat.

Grietje was erg blij met haar brief. Ze had al veel eerder bericht verwacht, ik geloof dat het wel erg vond dat Marie er één kreeg en zij niet, daar is de drukte nu een beetje achter de rug. Mijndert is donderdag getrouwt en ze wonen in een ark die lag bij hun voor de deur, we zijn er vrijdag even in geweest, wel erg handig en leuk hoor. Ze gaan morgen naar Vlevo ik hoop dat het goed gaat. Gerrit is ook nog over geweest en er is vandaag ook Tante Jannie en Oom Hendrik en Oom Gerrit zijn meegeweest naar het raadhuis, het leek niets hoor niet eens wat bloemen en dan zij zo jong. (Neef Meindert Hoekman trouwde met Loes, toen 16 jaar oud en zwanger)

Ik vind het maar raar hoor dat jullie de sleutels van de koffers moesten opsturen, waarheen? Als ze er uit nemen wat jullie vergeten hebt dan ben je lekker. Ik hoop dat het in orde komt. Zoo gauw jullie ze hebt stuur dan even een kaartje dan weet ik genoeg. Je moet toch eens schrijven wat je zoo’n dag moet doen en wat voor kinderen het zijn, wat doen jullie op zoo’n vrije dag en wie doet dan jullie’s werk. Met de trui ben ik bezig. Ik heb ook gekeken naar flanel voor trappezakken, er is erg leuk met figuurtjes en beesjes erop dat kost 1,20 per Mtr. Maar waarom 2, als ik er nu één maak of knip en ik haak dan dat wolletje er bij daar ben ik ook al mee begonnen. Dat is toch wel genoeg denk ik.

Vader heeft woensdag die f 100 gehaald, die breng ik toch maar naar de bank hoor, als je wat stuurt dan kan ik het daar nog wel afhouden. Heb je daar een naaimachine, is het een groot huis net als de Reggeberg?

Anna in de zon

Tante Jant vraagt veel naar je, stuur je haar met haar verjaardag eens wat, een kaart of zoo. Ze is de 29st Oct jarig dan is ze in de wolken. Mijndert is vandaag niet thuis. Jacob van Buurvrouw wel maar het is allemaal wat, ik wou dat het er maar op zat. We hadden vanavond voor het eerst het licht aan dus is het hier al vroeg donker. Tante Toos komt morgen voor een paar dagen, ze heeft Jan een lap meegegeven voor een jurk etc. Moet Nank knippen, ik vind het wel leuk, ik zit zo vaak ’s middags alleen. Marretje van oom Frits heeft ook een zoon en verder lees je de Urker maar. (de Urker is Het Urkerland, de lokale krant die trouw werd meegestuurd) Van allen de Groeten ook van de ooms en tantes en nichten en neefs en tot ziens met een zoen van je Vader en Moes.

Tante Grietje ligt nog steeds in het ziekenhuis. Met Bessien het zelfde. Tante Tjerk is een vet biggetje en oom Geert onverandert. Willie en Jelle zoeken een huis in Rotterdam. Vader is niet erg goed, heeft het van de week te druk gehad zeker. Bij Fien alles oke. Daag Mart.